Volonterizam je jako korisna stvar, jer nam pomaže da sebe izgradimo u društvu. – Stipendista Armin Delić-Husić

Zovem se Delić-Husić Armin, dolazim iz Zenice. Završio sam Srednju medicinsku školu u Zenici te sam nakon toga upisao studij Opće medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzlu. Gdje sam trenutno treća godina studija.

Stipendista sam Fondacije “Proljeće”

 

•Mlađe generacije su trenutno u dosta velikom iskušenju. Naravno ovo se odnosi i na moju generaciju. Ključ svakog uspijeha jeste upornost i želja za nečim. Znanje je jako bitno, te bi savjetovao svakom da što više vremena posveti ličnom obrazovanju i izgradnju svoje ličnosti. Nauka je ključ uspijeha.

 

•Fondacija “Proljeće” jeste organizacija kojoj je osnovni cilj pomoć studentima. Meni je lično, kao studentu koji je došao iz drugog grada, jako bitno da sam u okviru doma Fonadacije Proljeće stekao veliki broj poznanika za jako kratko vrijeme kroz razne programe i druženja.

 

•Volonterizam je jako korisna stvar, jer nam pomože da sebe izgradimo u društvu. Medicina je društvena nauka i kako takva u svom postanku ima neke dijelove volonterizma. Lijepo je pomoći drugim ljudima, to nas čini boljim i gradi našu ličnost.

Pogledajte još