Fondacija zaista obezbjeđuje zdrav i kvalitetan ambijent za boravak – Bekir Gutić

Ja se zovem Gutić Bekir. Rođen sam u malom rudarskom gradiću, Banovići, 22.06.2007.godine.

Tu sam pohađao Osnovnu školu „Grivice“ koju sam završio sa odličnim uspjehom. Pored osnovne škole završio sam i Osnovnu Muzičku školu Banovići. Sviram već 7 godina klavir, a prije nekoliko mjeseci sam i naučio da sviram gitaru. Naravno kao i svako drugo dijete mašatao sam za nekim poslom koji će mi uljepšati život kako materijalno tako i duhovno, pa me tako put naveo da upišem Srednju Medicinsku školu u Tuzli. Završio sam prvi razred sa odličnim uspjehom, a trenutno pohađam drugi razred. Kako sam maštao da budem doktor jednoga dana, tako sam isto maštao da jednog dana stanem na scenu pozorišta i da čujem aplauz i smijeh ljudi. Pored Medicinske škole upisao sam i drugu srednju školu, Savremeno-umjetničku školu Tuzla. Jedno iskustvo ne ponovljivo, dvije škole, dvije obaveze, ali sve se može kad se hoće. Naravno i prije sam glumio u klasi Faruka Uščuplića koji je držao glumu u Banovićima, i bilo je predivno kad smo izveli našu predstavu „Čudnovate bajke“.

Naravno pored muzike i glume, 10 godina sam se bavio plesom, dobijao mnogo nagrada i jedno iskustvo koje se ne može zaboraviti. Od izleta do kampova, od društva do suparnika. Naravno pored ovih vannastavnih aktivnosti bavim se i pisanjem već 10 godina. Mnogi radovi su mi ušli u neke knjige i mnogo sam nagrada osvojio i drago mi je radi toga.

 

Od ove godine sam stipendista Fondacije „Proljeće“ .

Radi se o smještaju za učenike i studente koji gravitiraju oko grada Tuzle a u istom studiraju.

Zbog činjenice da je naporno putovati i studirati savjetovao bih svakog ko želi da se pridruži našoj Fondaciji.

Fondacija zaista obezbjeđuje zdrav i kvalitetan ambijent za boravak učenika i studenata a pored samog smještaja zaista dobijamo i dosta drugih stvari.

Razna predavanja, druženje sa aktivistima, boravak sa dobrim prijateljima je nešto što će zasigurno obogatiti vaš život.

 

Zato svima preporučujem Fondaciju “Proljeće”.

Pogledajte još