Svečana dodjela nagrada za učenike koji su učestvovali na konkursu “Šta bih drugome rekao o Bosni i Hercegovini.”

U prostorijama Fondacije Proljeće upriličena je svečana dodjela nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja TK koji su učestvovali na konkursu “Šta bih drugome rekao o Bosni i Hercegovini.”

Na mail adresu Fondacije pristiglo je blizu 30 video uradaka o domovini BiH i njenoj posebnosti a na facebook stranici fondacije svi pratitelji su mogli svojim lajkovima učestvovati u odabiru najboljeg videa.
Pored skupljanja lajkova u ocjeni video prezentacije učestvovala je komisija, te su na taj način odabrani najbolji radovi za čije autore je obezbijeđena i novčana nagrada.

Dvije prve nagrade od po 150 KM osvojili su učenici 3b iz gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac, te osnovna škola “Pasci” iz Tuzle.
Dvije druge nagrade od po 100 KM dobila su učenica Monika Ostojić iz JUMS Elektrotehničke škole Tuzla i Lajla Salihović iz JU MSŠ Čelić.
Dodijeljene su i dvije treće nagrade od 50 KM, a prema ocjeni publike i tročlane komisije tu nagradu su zaslužili učenici Zahid Kavazović iz JU MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” iz Kladnja i učenici OŠ “Edhem Mulabdić” Gradačac.

Fondacija Proljeće je isključivo domaća nevladina organizacija i okuplja članove koji su svjesni važnosti afirmacije odgojno-obrazovnog procesa u našoj zemlji, a samim tim i jačanje svijesti o domovini.
S tim u vezi Fondacija prilikom dva najznačajnija dana za domovinu BiH organizuje niz sličnih aktivnosti što je postala već tradicija.

U proteklom periodu su organizovani konkursi literarnog stvaralaštva kao i kviza znanja, a sada se prvi put realizira i takmičenje za najbolju video prezentaciju o našoj domovini.

Pogledajte još