STRUČNA POSJETA U POLJSKU

Od 28.04. do 02.05. stipendisti fondacije “Proljeće” zajedno sa prijateljskom fondacijom “Educos” iz Travnika su posjetili partnersku organizaciju “DUNAY INSTYTUT DIALOGU” iz Poljske. Studenti iz Tuzle su imali priliku da razmijene iskustva sa studentima iz Varšave te razgovaraju o daljnjim projektima koji slijede u tekućoj godini. Koordinatori fondacija “Proljeće” i “Educos” te koordinator “DUNAY INSTYTUTA DIALOGU” su prezentovali projektne aktivnosti prisutnim nakon čega je uslijedio razgovor o prednostima i nedostacima istih.
Zanimljivo je da je ovo prva stručna posjeta u Poljsku. Fondacije “Proljeće”i “Educos” imaju partnerske organizacije u inostranstvu već duži period.
I sama priča o načinu kako je uspostavljeno ovo partnerstvo između fondacija “Proljeće”i “Educos” te organizacije u Poljskoj je izuzetno zanimljiva. Naime, ciljevi fondacija “Proljeće”, “Educos” i “DUNAY INSTYTUT DIALOGU” su jako slični pa smo zajedno imali mogućnost da razgovaramo o istim te da ih zajedno pokušamo poboljšati i unaprijediti.

Pogledajte još