NEKA I KOD VAS DOĐE PROLJEĆE

NEKA I KOD VAS DOĐE PROLJEĆE

 

Poštovani,

Fondacija “PROLJEĆE” Tuzla je  osnovana 2012. godine sa sjedištem u Tuzli. Fondacija je neprofitabilna, nevladina, dobrovoljna i vanstranačka organizacija koja djeluje u Federaciji Bosne i Hercegovine, usklađeno sa Ustavom i zakonima.

 

Cilj osnivanja i djelovanja Fondacije je unapređenje obrazovnih, moralnih, kulturnih, znanstvenih i tradicijskih vrijednosti građana. Fondacija djeluje u skladu s pozitivnim propisima i općeusvojenim univerzalnim principima i etikom. Svoj rad zasniva na načelima humanosti, tolerantnosti, nepolitičnosti i nediskriminacije po bilo kojoj osnovi.

 

Najveći obim aktivnosti u ostvarivanju osnovnog cilja Fondacije realizuje se stipendiranjem učenika/ca i studenata/tica organizovanjem smještaja i ishrane, sa posebnim fokusom na obrazovnom, moralnom, kulturnom i tradicijskom uzdizanju naših stipendista. Od 2013. godine Fondacija je zakupila na period od 10 godina objekat u kojem je smješten studentski dom. Adaptiran je i prilogođen za namjenu smještaja i ishrane studenata i učenika, sa svim potrebnim sadržajima. Studentski dom  je kapciteta do četrdeset studenata/učenika.

 

Fondacija “PROLJEĆE” je u proteklom periodu od osnivanja do danas svojim aktivnostima pomogla preko tri stotine pedeset studenata i učenika u obrazovanju, sticanju znanja i diploma univerzitetski obrazovanih osoba, odnosno srednjoškolskih diploma, podizanju moralnih, kulturnih i tradicijskih vrijednosti  mladih osoba. Mnogi od njih su ostvarili izuzetne rezultate na obrazovnom i naučnom planu, postali su istinski moralne i obrazovane osobe. Svi naši stipendisti koji su završili svoje školovanje jako su poželjni i traženi od strane mnogih poslodavaca. O najuspješnijim našim stipendistima, kao i ostale informacije o Fondaciji, možete pročitati na našoj web stranici:   www.proljece.org

 

 

Od samog osnivanja, aktivnosti Fondacije se u cijelosti finansiraju iz donatorskih sredstava prijatelja Fondacije, kako tekuće aktivnosti tako i investicijske. U proteklih deset godina, od osnivanja Fondacije  do danas, bilo je težih perioda u nalaženju potrebnih sredstava, ali su se uvijek, uz podršku dobrih ljudi, prevazilazile poteškoće i na taj način ostvarivali uslovi za provođenje aktivnosti Fondacije.

 

Slijedeće godine ističe ugovor o zakupu objekta Studentskog doma. Kako bismo trajno riješili pitanje studentskog doma, na prijedlog djelatnika i prijatelja Fondacije “PROLJEĆE”, Upravni odbor Fondacije je donio odluku da se pristupi aktivnosti prikupljanja potrebnih sredstava za kupovinu postojećeg objekta Studentskog doma. Za realizaciju ovog posla potrebna su nam značajna sredstva. Procjenjujemo da će nam biti potrebna podrška  pravnih i fizičkih lica i pored dosadašnjih donatora i finansijera aktivnosti Fondacije.

Nadamo se da ćete aktivnosti Fondacije “PROLJEĆE”  i našu želju da trajno riješimo pitanje studentskog doma za naše stipendiste prihvatiti kao ideju i projekat vrijedan Vaše pažnje. Vjerujemo da ćete u skladu sa vašim mogućnostima  biti dio ovog projekta i upisati se u čestite darovatelje.

Uplatu možete izvršiti na namjenski račun Fondacije „PROLJEĆE“ Tuzla, otvoren kod BBI Banka dd broj: 141-385-53200360-74 sa naznakom: „donacija za nabavku objekta studentskog doma“.

Pozivamo Vas da nas posjetite u našim prostorijama kako biste se upoznali sa našim radom, uposlenicima, studentima, učenicima, i projektima koje ćemo, ako Bog da, ostvariti.

Nadamo se da smo Vas ovim pismom potakli na lijepa razmišljanja i dobro djelo.

Vjerujemo da i kod vas dolazi PROLJEĆE.

Kontaktirajte nas putem naše web stranice, lično, telefonski, ili e-mailom.

Cjelokupno pismo namjere pogledajte OVDJE!

 

Pogledajte još