ONLINE DRUŽENJE SA HFZ. NEDIMOM BOTIĆEM

Dana 14.12.2020. godine u fondaciji “Proljeće” održano je online druženje na ZOOM platiformi, stipendista i stipenditora sa Hfz. Nedimom Botićem.

Nedim (Šahima) Botić je rođen 24.11.1983. godine u Bosanskoj Dubici.

U rodnom gradu je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

Diplomski studij na Islamskom Pedagoškom fakultetu u Bihaću završava sa prosjekom 9,58 što je tada predstavljalo najveći prosjek ocjena u historiji fakulteta.

Proglašen je za studenta generacije i dobitnik priznanja Univerziteta u Bihaću.

Nedugo zatim završava postdiplomski studij, gdje također ostvaruje zapažene rezultate i prosjek 9,57 te stiče titulu magistra.

Iako je u ranoj mladosti iskušan sa jako teškom bolešću (Chronova bolest) kroz čiju borbu je mnogo stvari naučio, ojačao, a najvažnije je osjećaj da trenutno može mnogima pomoći, da ne gube nadu.

Ovo iskušenje ga nije pokolebalo da ostvari velike životne pobjede, od kojih je najveća titula hafiza Kur'ana, što ga čini prvim hafizom Kur'ana iz Bosanske Dubice nakon više od stotinu godina.

Aktivan na edukativnom, medijskom i društvenom polju.

Autor i prevoditelj više od hiljadu članaka iz raznih oblasti. Autor je i dvije knjige: „Otvori vrata sreći“ i „Život Ispočetka“.

Svojim primjerom je pokazao da bolest nije kraj i da čovjek može da ostvari velike životne uspjehe, bez obzira na iskušenja.

Hafiz je stipendiste fondacije “Proljeće” motivisao i posavjetovao da nikada ne odustaju, da vode računa s kim se druže i kako svoje vrijeme da provode.

„ Znam kako je biti na dnu. Teško je kad se čini da nemaš kud. Kad se čini da je bol preteška, a ti preslab. Ali naučio sam i da svaki teret ima kraj,. I okolnosti se mijenjaju. I da dok god dišeš, i dok ovo čitaš, imaš još šanse. Za život ispočetka! (hfz. Nedim Botić)

Kako je to izgledalo možete pogledati u fotogaleriji ispod: 

Pogledajte još