NAŠE MLADE NADE – BUDUĆI KOŠARKAŠKI REPREZENTATIVAC – SAMIR MUSIĆ

  1. Možete li se ukratko predstaviti?

Ja sam Samir Musić. Dolazim sa općine Kladanj, tačnije manjeg mjesta nadomak Kladnja, Stupara. Osnovnu školu koju sam pohađao u Stuparima završio sam odličnim uspjehom. Sa svojih 12 godina krenuo sam trenirati košarku u Kladnju, gdje sljedeće godine postajem i kapiten. Trenutno idem u Srednju elektrotehničku školu u Tuzli, smjer tehničar računarstva, a košarkaške puteve sam nastavio u Slobodi završivši Osnovnu školu.

 

  1. Kako ste saznali za Fondaciju Proljeće?

Kako bih mogao uskladiti školske obaveze i obaveze treniranja, bilo je potrebno imati smještaj koji bi mi to mogao omogućiti. Mjesto gdje mogu na miru učiti, pisati, čitati, a naravno i mjesto gdje bih se mogao družiti sa nekim ili čak nekog upitati za savjet. Raspitivali smo se da li negdje ima takvo nešto i prijatelj koji je boravio u Fondaciji “Proljeće” nas je uputio tu. Međutim tek kada smo otišli i provjerili, sami smo se uvjerili da je to ustvari ono što tražimo.

 

  1. Bavite se sportom, kako balansirate vaše školske i vannastavne obaveze?

Na samom početku pokušao sam organizovati vrijeme tako da mi škola bude na prvom mjestu, pa zatim sve ostalo. Međutim to je dovodilo do toga da treninzi „ispaštaju“. Kada sam to shvatio bilo mi je jasno da se moram bolje organizovati pa sam uskladio i školske i vannastavne obaveze tako da ne „ispašta“ ni jedna ni druga strana. Ipak vremena mi uvijek ostane za druženje zbog toga što sve ova Fondacija pruža: izleti, sportske aktivnosti, razna predavanja kao i mnogobrojne druge stvari. Između ostalog i veoma dobro osmislen odgojno-obrazovni program bez kojeg ne bih mogao zamisliti kako bih sve stigao i organizovao.

 

  1. Koju poruku šaljete vašim vršnjacima?

Dragi srednjoškolci, studenti, ili čak osnovnci, isto koliko bih želio da smo svi zdravi i sretni, želio bih da se svi izgradimo kao poštene i pravedne osobe. Da slobodno vrijeme iskoristimo na najbolji mogući način, da za društvo budemo produktivniji. Tako bih svima preporučio da ulažu u sebe i svoje znanje radi što „blistavnije“ budućnosti. Isto tako veoma važno da se bavimo nekom fizičkom aktivnošću, ne moraju to biti neki zahtjevni sportovi, čak je dovoljno i obično trčanje, kako bi eventualno skrenuli misli sa današnjih problema. Svima nam je poznata izreka: „U zdravom tijelu je zdrav duh.“ Sve ove mogućnosti kako zbog lokacije tako i zbog privilegija koje dobijate možete ostvariti u Fondaciji „Proljeće“. Posjetite nas i „procvatite“.

Pogledajte još