Klub knjige

Aktivistice Fondacije

Aktivistice Fondacije “Proljeće” su u četvrtak, 10. januara otpočele s realizacijom  projekta “Klub knjige”. Projekat je pokrenut s ciljem osvještavanja i jačanja ljubavi prema knjizi, razvoj čitalačke pismenosti i osposobljavanje čitatelja za aktivno i kritičko čitanje. Za prvi  put odabrana je knjiga „Alhemičar“, od Paula Koelja. U prijatnoj atmosferi, uz čaj, aktivistice su razmjenile svoje impresije o knjizi. Moderator je bila profesorica Bosanskog jezika i književnosti  Ida Veočić.

Roman Alhemičar stekao je posvećenu publiku širom svijeta. Priča koja plijeni svojom jednostavnošću i inspiriše svojom mudrošću prati mladog andaluzijskog pastira Santjaga, koji iz rodne Španije odlazi u egipatsku pustinju kako bi našao skriveno blago zakopano ispod piramida.

Niko ne zna kakvo je blago u pitanju ni da li će Santjago uspjeti da prevaziđe prepreke koje mu staju na put. Zanosna, živopisna i duboko ljudska, ova priča predstavlja vječni dokaz moći naših snova da nas preobraze i svjedoči o tome koliko je važno slušati sopstveno srce.
„Briljantno napisana knjiga. Ona dotiče svakoga od nas i uči da sve blago sveta leži u našim srcima.“ The   Guardian

Nakon prelijepo provedenog vremena  uz knjigu, aktivistice su dogovorile naredni susret.

edf

 

Pogledajte još