AKTIVNOSTI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA

Povodom međunarodnog dana volontera koji se obilježava 05.decembra Fondacija “Proljeće” je u saradnji sa prijateljskim humanitarnim organizacijama Time to Help Switzerland i Time to Help Netherland organizovala niz različitih aktivnosti.

 

Prva aktivnost je bila posjeta Edukativnom centru “Nova Kasaba” te se tom prilikom donirala oprema za centar,školski pribor te paketi namirnica za učenike za realizaciju vannastavnih aktivnosti.

 

Na tom području istog dana 04.12.2023 godine su se također podijelili paketi sa namirnicama za socijalno ugrožene porodice,ukupno 12 paketa.

 

Prilika se iskoristila i za posjetu majkama Srebrenice u domu ” Hatidža Mehmedovic” te učeničkom domu u organizaciji fondacije Emmaus-a čiji se rad također ovom prilikom podržao.

 

Dana 05.12.2023 godine volonteri fondacija su boravili u posjeti JU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” u Tuzli.

Podijelila su se ukupno 64 paketa pomoci koja su sortirana prema godinama i spolu korisnika.

Doniran je higijenski materijal,igračke, pokloni te paketi za druge aktivnosti samog centra.

 

Aktivnosti povodom ovog posebnog dana ćemo završiti svečanom večerom upravo sa volonterima različitih organizacija i fondacija.

 

Iako se rad volontera u društvu ne primjeti izuzev kod onih kojima je isti potreban, kada bi oni stali mnogi bi ostali bez osmijeha, obroka, izgovorene riječi, druženja, podrške…..

 

Zbog toga..biti volonter nije obaveza nego ČAST.

Uprava Fondacije “Proljeće” se zahvaljuje svima koji su uzeli učešće u ovim aktivnostima.

Pogledajte još