PUTUJ PO SVIJETU- GRADI MOSTOVE PRIJATELJSTVA

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Proljeće” obezbijedila je za svoje stipendiste, mentore Fondacije, petodnevni boravak u jugoistočnoj Evropi, tačnije državi Rumuniji. Mentori Fondacije “Proljeće” su na ovom putovanju boravili sa mentorima Fondacije ” Educos” te Fondacije “Nova budućnost”. Bila je ovo za mentore Fondacije edukativno-turistička posjeta.

U Rumuniji su boravili 5 dana, a između ostalog posjetili su Internacionalne škole u Bukureštu, obilazak starog grada Bukurešta i Ploiesti. U Bukureštu su posjetili Nacionalni Muzej “Dimitrije Gusti”. U toku boravka u Rumuniji proveli su dva dana u Kamp Centru “Potigrafu”. U povrtaku su posjetili Beograd. Bila je ovo ujedno i prilika da se domaćinima prezentira rad i vrijednosti kojima Fondacija teži.

 

Razmijenila su se iskustva te načini rada sa mladim osobama, a sve u cilju unapređenja obrazovanja i kulture. Iskazala se želja za uzvratnom posjetom u Bosnu i Hercegovinu pa se nadamo da ćemo biti u prilici pružiti gostoprimstvo.

Pogledajte još