POSJETA – CUPPING THERAPY

U prostorijama Fondacije Proljeće boravio je Abdullah Veladzić, bivši stipendista Fondacije Proljeće. Abdullah je trenutno student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli te certificirani hidžama terapeut. Abdullah je u Fondacije Proljeće boravio ispred Cupping Therapy Tuzla čiji je i sam član. Studenti su imali priliku da dobiju informaciju više o važnosti hidžame. Oni koji su željeli, imali su priliku i isprobati to.
Potrebno je napomenuti važnost kao i mnogobrojne koristi hidžame.

Koristi hidžame su slijedeće: poboljšanje protoka krvi kroz mozak, liječenje starih krvnih zrnaca, stimulisanje rada jetre,slezene i želuca, liječenje grčenja mišića vrata,leđa i stopala, liječenje migrene putem aktiviranja cirkulacije krvi i poboljšavanja njenog kvaliteta i podizanja imunog sistema,poboljšava se vid i liječe se bolesti očiju,liječenje opće slabosti, liječenje bolesti probavnog sistema, te mnogobrojne druge.

Naučno je dokazano da je hidžama periodični proces pregleda krvi, što dovodi do aktiviranja ćelija i uklanjanja nakupljenih toksina (otrova) i jačanja imunog sistema.

      

Pogledajte još