Moje iskustvo u Fondaciji – Hasudin Ahmetović

Možete li se ukratko predstaviti?

Ja sam Hasudin Ahmetović. Dolazim iz sjevero-istočnog dijela Bosne i Hercegovine, općine Sapna. Osnovnu školu sam pohađao u Sapni, a Srednju medicinsku školu u Tuzli. Trenutno sam student završne godine Odsjeka zdravstvenih studija, na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Šta je za vas predstavljao boravak u Fondaciji “Proljeće”?

U okvirima ove Fondacije boravim već osam godina, kako kroz srednjoškolsko obrazovanje, tako i kroz sadašnji studij. Nakon završetka Osnovne škole i polaska u Srednju medicinsku školu javljaju se mnogobrojna pitanja kao što su: “kako se odvojiti od kuće?”, “kako dalje?”… Neposredno pred polazak u školu saznajem za ovu Fondaciju. Fondacija “Proljeće” pruža zaista jedan neprikosnoven ambijent današnjice, od organizacije i uređenja prostora i aktivnosti za svakodnevni boravak, tako i za sticanje vrijednih životnih prijateljstava. Programske aktivnosti ove fondacije pored uopštenih svakodnevnih aktivnosti uključuju: sportske aktivnosti, radionice, izlete, predavanja iz različitih djelatnosti, kao i niz drugih. Naravno, ako ste “veći gurman” i za to postoji rješenje, svakako neizostavni periodični dio našeg kolektivnog druženja čine i roštiljska okupljanja. Na mene poseban utjecaj jeste ostavio odgojno-obrazovni program koji se prožima kroz okvire ove institucije. Prijateljstva i osobe koje sam upoznao kroz boravak u ovoj fondaciji, zasigurno će da traju, jer je to nešto najljepše što krasi istu.

Koju poruku šaljete budućim učenicima i studentima?

Dragi srednjoškolci, studenti, ukoliko tražite ambijent u kojem želite ostati pozitivni, izgraditi se kao pozitivna osoba, koja će biti kompetentna nositi se životnim nedaćama, onda se priključite u ovaj zdrav društveni ambiijent. Ako želite probuditi nešto lijepo u sebi, neki novi početak, neko novo proljeće, neka tvoj početak bude u fondaciji “Proljeće”. Posjetite ovu fondaciju i priuštite sebi vrijednu implementaciju.

Pogledajte još