NEDJELJNI IFTAR ZA STUDENTE IZ STUDENTSKIH DOMOVA UNTZ

Dobra organizacija  &  medijska propraćenost = dobra posjećenost !

Ovoga puta mi nećemo da kažemo ništa, već smo riječ prepustili drugima. U nastavku prenosimo text u cjelosti od ekipe Tuzlanski.ba:

” Fondacija  za unaprijeđenje obrazovanja i kulture “Proljeće” iz Tuzle, ovog ramazana odlučili su pozvati studente iz studentskih domova u Tuzli da iftare u prostorijama njihovog doma.

S obzirom da mnogo studenata u Tuzlu stiže iz drugih gradova, a studentska menza ne radi nedjeljom, uprava Fondacije je odlučila pozvati studente da u toku Ramazana iskoriste prostor ovog doma. Također, Fondacija Proljeće poziva studente na iftar svake naredne nedjelje u mjesecu Ramazanu.

Tako je ova organizacija pokazala svoj društveni angažman i praktičnim primjerom pokazala kako se odgovara na društvenu odgovornost. Jedno od osnovnih načela u ovom Domu je promocija  i razvoj kulture davanja, jačanje svijesti o socijalnoj odgovornosti, zalaganje za stvaranje pozitivne atmosfere i okruženja za što lakše, bolje i učinkovitije sticanje znanja i određenih zvanja, te unapređenje zajedničkih duhovnih, kulturnih i tradicijskih vrijednosti čovjeka.

 

 

Ekipa portala Tuzlanski.ba večeras (04.06.2017.) je posjetila Fondaciju “Proljeće” i donosimo vam video i fotografije atmosfere sa jednog od iftara kojeg organizuju svake nedjelje.

 

 

Studenti sa kojima smo razgovarali kažu da im nije teško uskladiti studentske obaveze s mjesecom ramazanom i postom. Nakon zajedničkog iftara kažu idu klanjati  teravija namaz, a potom slijedi ugodno druženje, razgovor o svakodnevnici, ispitima, planu za predstojeći zasluženi odmor itd…(A.P. | Tuzlanski.ba). ”

Ovom prilikom Fondacije Proljeće želi da se zahvali svima koji su uveličali ovu aktivnost svojim prisustvom, te se iskreno nadamo da ćemo se vidjeti ponovo, a u nastavku slijedi proširenje photo gallery-je:

   

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *