BiH – Neymar Jr's Five 2017 | Red Bull

Da je u Fondaciji “Proljeće” popularan i fudbal, to su nam pokazali stipendisti Fondacije, koji su uzeli učešće na Neymar Jr's Five turniru. Za ekipu “Proljetani” nastupali su: Ahmed Delić, Mirza Omerčić, Ibrahim Mušanović, Smajo Brigić, Muamer Osmanović, te kapiten ekipe Nevres Hodžić.

Prva faza takmičenja odvijala se na regionalnom nivou u Tuzli gdje je učešće uzelo 28 ekipa. Ekipa “Proljetani” je uspjela da uđe u top6 ekipa i samim time se plasira u veliko finale u Sarajevu. Napomenut ćemo da su ovi momci u knock out sistemu takmičenja eliminisala prošlogodišnje Brazilce, ekipu “Hjumanga Danga“.

Završnica je održana u nedjelju (21.05.2017.) u kultnom sarajevskom Metalcu, gdje je u samom finalnom meču ekipa “Proljetani” nažalost zaustavljena od  ekipe ”Linex” iz Sarajeva, koja će ove godine braniti boje Bosanske zastave.

Pogledajte kako je sve to izgledalo u Sarajevu i sigurno nećete ostati ravnodušni.

 

Sa Klix-a preuzimamo dio texta koja govori o ekipi iz Fondacije, a text u cjelosti možete pogledati na link-u ispod sažetka: “U grupi D nije se pojavila ekipa ”Fara”, te je pobjedom protiv ”Cirkusa” ekipa ”Proljetani” osigurala učešće u polufinalnim dvobojima. Dok su u grupama A, B i C prošle ekipe iz Sarajeva, čast ostalog dijela BiH branila je ekipa ”Proljetani” iz Tuzle.

Link: https://www.klix.ba/sport/nogomet/neymar-jr-s-five-tim-iz-sarajeva-osvojio-prvo-mjesto-i-put-u-brazil/170523101

Našim momcima želimo više sreće i postignutih golova drugi puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *